Greșelile care distrug culturile pe care chiar și un fermier cu experiență le poate face
Cultivarea plantelor este o activitate complexă și delicată, care necesită multă atenție și cunoștințe. În acest articol, vom prezenta câteva dintre greșelile care distrug culturile, pe care un fermier le poate face fără să știe. Vom discuta despre importanța alegerii solului potrivit, a irigației adecvate, a prevenirii bolilor și dăunătorilor și a recoltării la timp. De aceea, scopul nostru este de a vă ajuta să evitați aceste greșeli și să vă asigurați o producție bogată și de calitate.
1. Managementul slab al solului
Orice fermier de succes va depune mărturie despre faptul că un sol bun garantează un început sănătos de la plantare până la recoltare. Prin urmare, este important ca fermierii să înțeleagă că agricultura pe un sol sărac este o rețetă pentru eșec și o invitație la o serie de complicații.
Multe legume, în special varză, ardei capia, salată verde, roșii, castraveți și tipurile exotice sunt consumatoare de nutrienți și vor necesita mult gunoi de grajd pentru a crește conform așteptărilor. Ca atare, este foarte important să efectuați teste de sol înainte de a planta orice.
2. Achiziționarea semințelor de proastă calitate
Una din greșelile care distrug culturile pe care o pot face noii fermieri în cultivarea legumelor este plantarea semințelor de proastă calitate. Adevărul este că semințele sărace s-ar putea să nu crească bine sau să crească deloc, unele vor deveni anemice dacă reușesc să germineze. În timp ce alții ar putea să nu producă deloc produse sănătoase. Unele produc fructe puține.
Plantarea semințelor tradiționale dispare treptat și apar semințe îmbunătățite. De asemenea, sste recomandabil ca fermierii, în general, să opteze pentru semințe hibride. Acest lucru se datorează faptului că au randament bun, rezistă mai bine la condiții meteo neprielnice și la dăunători.
3. Managementul deficitar al apei
Așa cum aveți nevoie de apă pentru a supraviețui, și plantele trebuie să fie udate pentru a crește sănătos. Dacă sunteți inconsecvenți sau udați incorect cultura într-un mod care poate face ca culturile să nu primească suficientă apă, sănătatea culturii dumneavoastră va scădea sau plantele chiar vor muri.
Ce conține și cum se instalează o rețea de irigare cu furtun prin picurare în grădina de legume
Prin urmare, irigarea este foarte importantă pentru cultivarea legumelor, mai ales în timpul sezonului uscat. Legumele sunt mai sănătoase, mai proaspete în timpul sezonului uscat dacă sunt bine irigate. De aceea, cultivarea legumelor din sezonul uscat este cea mai bună din punct de vedere comercial.
Rețineți că legumele au nevoie de cantitatea potrivită de apă, udarea excesivă poate duce la crăparea fructelor sau la moartea frunzelor. Asigurați-vă că faceți o cale prin care apa să curgă afară după ploi abundente sau irigare.
4. A planta prea mult nu este corect
Unii fermieri au probleme în încercarea de a gestiona spațiul destinat culturilor în fermă, pentru a crește profitul în timp ce ar trebui să existe suficient spațiu pentru ca plantele să respire și să primească lumina soarelui. Plantarea prea multor semințe/răsaduri este o greșeală în cultivarea legumelor. Evitați-l cu orice preț.
5. Spațiere inadecvată
Oferă-le plantelor tale suficient spațiu pentru a respira, în timp ce tu folosești la maximum spațiul pe care îl ai la dispoziție.
6. Neîntreţinerea culturilor
Buruienile și plantele străine concurează cu culturile pentru spațiu, apă și nutrienți din sol. Eșecul de a aborda astfel de probleme în primele zile va duce la creșterea excesivă a buruienilor și, în cele din urmă, să vă acopere culturile.
Este de înțeles că majoritatea cultivatorilor de legume noi nu știu momentul real pentru plivitul fermei. O altă greșeală în cultivarea legumelor este managementul slab al dăunătorilor sau insectelor.
7. Ignorarea provocărilor
Să presupunem că frunzele devin gălbui, ar trebui să fii îngrijorat, deoarece poate fi ca urmare a multor lucruri, cum ar fi lipsa unui anumit nutrient sau aportul prea mare de apă.
8. A nu palisa, o greșeală comună în cultivarea legumelor
Unele plante legumicole, cum ar fi castravetele, ardeiul, roșiile necesită palisare (legare) pentru fructificarea corespunzătoare. Planta poate să nu producă suficient dacă nu este legată și nu sunt îndepărtați lăstarii secundari.
9. Nerecoltarea la timp este o greșeală comună în cultivarea legumelor
Culturile trebuie recoltate la timp; legumele se recoltează la momente diferite în funcție de cultură deci dacă întârziați, fructele vor putrezi.
în concluzie, nu suntem perfecți și, prin urmare, facem greșeli, dar ceea ce ne diferențiază de alți fermieri este că învățăm din acele greșeli.