Salată de varză murată rapid cu ardei gras și morcovi
Atenţie! Timpul de gătit durează 30 de minute. Gătirea marinadei și întreaga salată durează până la 9 ore. Conținutul de calorii al produsului este de 110 kcal la 100 de grame.
Pentru a găti salată de varză murată rapid cu ardei gras și morcovi aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- usturoi în cantitate de 4-5 căței;
- varză, nu mai mult de 1 kg;
- Ardei gras 250 g;
- morcovi – 250 g.
Procesul de marinare necesită timp suplimentar și necesită ingrediente:
- oțet 9% – 110 ml;
- zahăr – 100 g;
- apă – 450 ml (2 căni);
- sare – 2 lingurițe;
- frunze de dafin – 1 buc.
Este mai bine să folosiți ardei gras roșu. Un alt tip poate strica gustul general al salatei, de exemplu, verdele nu este suficient de dulce. Există două tipuri de feliere și unul dintre ele este modul vechi, sub formă de paie, iar al doilea este cuburi mici. Ambele opțiuni se dovedesc a fi gustoase și frumoase în aparență, așa că va trebui să faceți singuri alegerea formei de feliere a ardeiului gras.
- Ardeiul gras și alte ingrediente sunt preparate în avans.
- Tăiați varza în fâșii subțiri. Trebuie să marineze mult timp și de data aceasta va fi sub presiune, așa că murăturile și condimentele trebuie adăugate în timp util în momentele în care apare suc în castron.
- Salata ar trebui să fie agitată și verificată în permanență pentru a nu se face suc.
- După aceea, trebuie să curățați morcovii și să radeți cu paie. Dacă răzătoarea necesară nu este disponibilă, puteți folosi oricând un cuțit, acesta va dura puțin mai mult. Paie de morcov ar trebui să fie de lungime medie, apoi vor fi mai bine amestecate cu alte legume și felul de mâncare va avea un aspect de restaurant.
- Tăiați usturoiul în cuburi mici și adăugați într-un castron cu restul de legume. Amestecă totul bine cu mâinile sau cu o lingură.
- Separat, trebuie să turnați apă într-o cratiță goală și să o puneți pe aragaz. Apa ar trebui să fiarbă timp de 4 – 5 minute, după care se toarnă condimentele și se toarnă oțet.
- Feliile se toarnă cu lichid fiert recent. Acoperiți cu un capac, astfel încât să poată fi pus ceva greu, iar piesa de prelucrat să fie sub presiune.
- Sub presă, feliile marinate ar trebui să fie în cameră de la 7 la 9 ore. Apoi salata murată se pune la frigider.
Cometariu! Puteți începe să gătiți varză murată în orice moment al anului, deoarece puteți adăuga chiar și ardei gras congelați.
Marinada poate fi păstrată în siguranță la frigider timp de 3 săptămâni deci puteți stoca această salată muratăîn borcan la frigider. Poftă bună!